米米家族 米雪国际影迷网 Michelle Yim Clan

注册 Register
搜索

[报章报道] 2018-06-07 【紥仙氣孖辮】凍齡米雪為姨甥女徐穎堃慶祝...

【紥仙氣孖辮】「凍齡」米雪 為姨甥女徐穎堃慶祝生日
由 Becky - 2018-06-07 17:54

圖:日前徐穎堃31歲生日,媽媽雪梨同紥住孖辮嘅姨媽米雪一齊食飯慶祝。(微博圖片)
62歲的米雪同妹妹雪梨感情一向要好,愛屋及烏,佢對雪梨嘅一對子女都疼錫有加!日前姨甥女徐穎堃(Erica)31歲生日,米雪昨日(6日)就約咗雪梨同Erica食飯慶祝,佢仲將相片貼埋喺微博同大家分享,並留言:「Erica,Happy Birthday!身體健康,生活愉快,工作順利!」。

三個女人一個墟

相中米雪姐姐紥住孖辮,仙氣十足,完全睇唔出米雪姐姐年齡係Erica嘅一倍。正所謂「三個女人一個墟」,米雪、雪梨同Erica呢餐生日飯,當然有講唔完嘅話題啦!唔知講到乜呢?佢哋仲即時興起,同Erica哥哥徐偉棟玩埋視像電話,一齊傾偈!相信呢餐飯一定相當開心同難忘。

圖:未能前來和妹妹慶祝的哥哥徐偉棟,則和她們聊起視像電話。(微博圖片)

米雪還封了一封大利是給Erica。(微博圖片)

http://news.modia.com.hk/2018/06 ... %E7%94%9F%E6%97%A5/

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册 Register

x

唔識老!米雪為徐頴堃慶生紮起孖辮似少女
06月07日(四) 10:03

米雪打扮成個少女咁。
1/6
藝人米雪同姨甥女徐頴堃(Erica)一向感情好好,日前Erica踏入31歲,米雪就聯同妹妹雪梨齊齊為Erica慶祝生日。米雪喺社交網上載咗一系列嘅慶生相,相中見到有蛋糕又有花,米雪仲送上利是,睇嚟Erica今個生日認真大豐收。正所謂「三個女人一個墟」,佢哋全程不停玩自拍,雪梨仲向囡囡獻吻,相當溫馨。其中,紮起孖辮的米雪以全粉藍嘅造型現身,加上戴住Cap帽,真係少女味十足。聚會中除咗有三位靚女,就連雪梨大仔徐偉棟都有「參與」,佢透過視像通話隔空向Erica送上祝福,認真有心!

紮起辮仔紮起辮仔

徐偉棟透過視像賀妹妹徐頴堃生日。徐偉棟透過視像賀妹妹徐頴堃生日。

米雪為姨甥女徐頴堃慶生。米雪為姨甥女徐頴堃慶生。

米雪真係唔識老。米雪真係唔識老。

徐頴堃媽媽雪梨送吻賀女兒。徐頴堃媽媽雪梨送吻賀女兒。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0607_00862_001.html

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册 Register

x

62歲米雪紮孖辮減齡 食飯慶祝姨甥女生日
2018-06-07 15:12娛樂

米雪同阿妹雪梨為Erica慶生,騷減齡孖辮Look。

米雪同阿妹雪梨為Erica慶生,騷減齡孖辮Look。
米雪同阿妹雪梨及姨甥女徐穎堃(Erica)飯聚,慶祝Erica的31歲生日,她在社交平台上載合照,為Erica送上蛋糕及生日利是。Erica更打電話給哥哥徐偉棟視像通話,媽媽雪梨又送吻又嘟嘴合照,非常溫馨。

紮起孖辮、戴超戴帽的米雪打扮青春,完全看不出她已62歲,心情靚靚孖Erica不停自拍,並留言祝福:「Erica,Happy Birthday!身體健康,生活愉快,工作順利!」網民都讚米雪夠晒搶鏡,「姐姐今日少女感滿分」、「超好看,超可愛」、「米雪姐姐吃了哪個牌子的防腐劑啊,求分享」。

http://std.stheadline.com/instan ... %E7%94%9F%E6%97%A5+

本帖子中包含更多资源

x

米雪個樣好young呀。
米雪同雪梨兩姊妹感情極好,米雪亦好錫雪梨的一對仔女,她的姨甥女徐穎堃(Erica)日前31歲生日,身為姨媽的米雪當然有為Erica慶祝啦。米雪同雪梨、Erica一齊食飯慶祝,仲將呢餐生日飯影的靚相放上微博同大家開心share。米雪留言表示:「Erica,Happy Birthday!身體健康,生活愉快,工作順利!」她們還不停玩自拍,Erica的禮物除了有花有蛋糕之外,還有米雪給她的生日利是。

佢好錫Erica。
不過成輯相的亮點是米雪的孖辮look,看她化上淡妝紮起孖辮加載上Cap帽,完全唔似已經62歲,真係keep得好好,尤其是無咩化妝個樣顯得特別young。唔知Erica會唔會希望第時老了都可以好似姨媽咁凍齡呢?其實米雪都好鍾意呢個孖辮look,之前她去澳洲旅行時都有梳過呢個髮型,仲襯上粉紅色加桃紅色運動裝,好嬌俏㗎。而她早前都穿上校服扮學生妹,雖然一睇就知道係超晒齡,不過依然係後生過她的真實年紀好多。

點睇都唔似62歲。

佢之前去澳洲都有孖辮look。
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... 0%E7%A9%8E%E5%A0%83

本帖子中包含更多资源

x

onccstarsoncc紮起辮仔,藥箱都變成首飾箱!#米雪 #徐頴堃 #東網巨星

本帖子中包含更多资源

x

【凍齡姨媽】孖辮Look仙氣十足 62歲米雪為姨甥女徐穎堃慶祝生日

62歲的米雪同妹妹雪梨感情一向要好,愛屋及烏,佢對雪梨嘅一對子女都疼錫有加,日前姨甥女徐穎堃(Erica)31歲生日,米雪噚日就約咗雪梨同Erica食飯慶祝,佢仲張相貼喺微博同大家分享,留言:「Erica,Happy Birthday!身體健康,生活愉快,工作順利!」見到米雪姐姐紥住孖辮,真係仙氣十足,完全睇唔出米雪姐姐年齡係Erica嘅一倍囉!

正所謂「三個女人一個墟」,米雪、雪梨同Erica呢餐生日飯,當然有講唔完嘅話題啦,唔知講到乜呢,佢哋仲即時興起,同Erica哥哥徐偉棟玩埋視像電話,一齊傾偈,相信呢餐飯一定相當開心同難忘。

(微博圖片)

徐穎堃日前31歲生日,媽媽雪梨同姨媽米雪一齊食飯慶祝。(微博圖片)

米雪仲封咗封大利是俾Erica。(微博圖片)

雪梨錫啖壽星女,哥哥徐偉棟視像傾電話。(微博圖片)

62歲嘅米雪依然仙氣十足。(微博圖片)
https://hk.entertainment.appleda ... e/20180607/58288051

本帖子中包含更多资源

x

【凍齡女神】62歲米雪紮孖辮 為姨甥女徐穎堃慶祝生日 (14:34)

62歲的米雪跟妹妹雪梨為姨甥女Erica慶祝生日,米雪打扮依然青春。(米雪微博圖片)

圖4之1 - 62歲的米雪跟妹妹雪梨為姨甥女Erica慶祝生日,米雪打扮依 . . . . . . (米雪微博圖片)

62歲的米雪昨晚在微博上載跟姨甥女徐穎堃(Erica)相片,原來前天是Erica的31歲生日,身為姨媽的米雪,聯同Erica媽咪﹑亦即是米雪的胞妹雪梨,齊齊為壽星女慶祝。

米雪打扮依然青春,她戴帽﹑紮孖辮及一身輕裝和Erica慶祝,好像不懂得老一樣。3個女人不停自拍,雪梨則吻賀女兒,而Erica收花又收禮物,認真開心,米雪留言送祝福:「Erica, ❤️Happy Birthday !身體健康,生活愉快,工作順利!」雖然雪梨兒子徐偉棟未有在場,但他也透過視像通話和妹妹慶祝,兄妹情深。

(即時娛樂)https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00007/1528353845979

本帖子中包含更多资源

x

米雪孖辮Look賀姨甥女徐穎堃生日
https://www.am730.com.hk/news/%E ... %9F%E6%97%A5-129158

62歲的米雪上年以學生look造型示人,令人大讚她凍齡有術。今日她上載和妹妹雪梨跟姨甥女徐穎堃慶祝生日的照片,孖辮Look的米雪更是少女味濃郁! 不禁要大讚米雪果然是「藥箱都變首飾箱」。

三個女人聚埋一起,亦都不忘雪梨大仔徐偉棟,她們以視像方法邀請徐偉棟一齊參與慶祝活動,足見大家的感情非常要好。

本帖子中包含更多资源

x

本帖子中包含更多资源

x
米雪紮孖辮賀姨甥女生日
藝人米雪與姨甥女徐頴堃(Erica)一向感情好好,日前Erica踏入31歲,62歲的米雪與妹妹雪梨齊齊為Erica慶祝生日。米雪上載了當日的慶生相,除了蛋糕和花外,紮孖辮的米雪勁似少女,還向壽星女送上利是,三人全程不停自拍,雪梨還向囡囡獻吻,相當溫馨!聚會中,雪梨大仔徐偉棟都有「參與」,他透過視像通話隔空向妹妹送上祝福。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0608/00282_029.html

本帖子中包含更多资源

x