米米家族 米雪国际影迷网 Michelle Yim Clan

注册 Register
搜索
楼主: tracey

[讨论] 家好月圆

今天米米的部分好少哦!

不过今天老T忍不住标眼泪了,因为陈法拉的面试那段好感人。心情也跟着她送文件那般紧张!

还有另外一个最激的部分就是阿月讲sa姨的骂人为乐变成卖淫为乐
原帖由 candy 于 2008/7/31 11:12 PM 发表
係呀~我都覺得陳法拉面試那場戲好感人,不過送文件那場應該是好緊張的,
但係好可惜,那個導演特登搵路兜囉~

我覺得楊怡最慘...
賣淫為樂那PART。。。我只能嘆
鍾笑莎你耳朵無敵了 快點去賭場聽骰子吧 還玩什麼百家樂!

其實阿慶迷路那段是很緊張呀 但我也很無言
這麼大個人連尖沙嘴的路也不懂嗎。。。
OK  你說她一直在港島區活動那我B嘴~
反正看戲這一些不重要啦~~
(天音:自己老迷路有面子還說別人!?)
陳豪的角色甘永家暱稱"阿卡"係點得嚟?
點解莎姨成日都要針對阿月?

莎姨呀莎姨, 講嘢咁快小心甩牙骹呀!
點解莎姨成日都要針對阿月……因為阿好、阿慶係荷媽親生,郁唔到,但係佢又一肚怨氣,只好發洩係月身上
原帖由 waiwai 于 2008-7-31 22:44 发表
點解莎姨成日都要針對阿月……因為阿好、阿慶係荷媽親生,郁唔到,但係佢又一肚怨氣,只好發洩係月身上

荷媽又係嘅, 只話阿月又唔話個妹巴口......
到有衝突時,就露出真性情,連阿公都叫阿月唔好理佢哋嘅家事……呢一句至夠hurt

所以呢,世上係無完美嘅人,荷媽也不例外,之前她已說過大話、又偏幫sa、而弱點是心腸軟
原帖由 waiwai 于 2008/8/1 03:39 PM 发表
到有衝突時,就露出真性情,連阿公都叫阿月唔好理佢哋嘅家事……呢一句至夠hurt

所以呢,世上係無完美嘅人,荷媽也不例外,之前她已說過大話、又偏幫sa、而弱點是心腸軟

係呀..我中2呀月夠硬..=]
那時全世界都好像在怪她,真的不好受
前面的戏份好少啊