米米家族 米雪国际影迷网 Michelle Yim Clan

注册 Register
搜索
楼主: tracey

[讨论] 家好月圆

今天这次最好看的部分就是荷妈骂sa姨!
原帖由 tracey 于 2008-8-1 22:19 发表
今天这次最好看的部分就是荷妈骂sa姨!

簡直!!!!
老V把激烈的留言都放了在J仔的貼裡了~~
好了要有回點形象咳咳~~~
原帖由 VV迷菊 于 2008/8/1 10:39 PM 发表

簡直!!!!
老V把激烈的留言都放了在J仔的貼裡了~~
好了要有回點形象咳咳~~~

我集,我2part都最喜歡,
呀月那part很感人,
sa那part叫人心涼+好笑...
睇到SA 比荷媽、老竇鬧,真係爽!
这个周末过得好慢呀~~~ 没有家好的日子真寂寞~~!

But the sad thing is 明天有上课,上到晚上9.30,回到家都已经10点多啦~ 看不到9.30播出的时间了,只能看10.15的重播
最唔抵得于素心嘅行為,佢完全唔明白自己阿媽都係為左佢至咁做,而紅姐同荷媽是對頭,仲要對阿好講出當年紅紅嘅秘密,真係枉佢阿媽對佢咁好!
原帖由 waiwai 于 2008-8-6 12:03 发表
最唔抵得于素心嘅行為,佢完全唔明白自己阿媽都係為左佢至咁做,而紅姐同荷媽是對頭,仲要對阿好講出當年紅紅嘅秘密,真係枉佢阿媽對佢咁好!

难免啦~ 女生外向嘛~~ 她根本不知道红红对她的苦心,只不屑她为了荣华富贵而拆散了人家的大好家庭~
當年仍只得一間舖,何來富貴?

係全靠紅紅打理至有今日嘅十六億、每區都有分店
甘红姨又确实厉害,生意做都甘大,靠jo爸就真系稳到甘多啊
原帖由 waiwai 于 2008-8-5 23:03 发表

我覺得這角色好有問題....阿好N年前寄去英國啲信保留咁多年唔拆(媽咪唔俾拆又俾留?)仲要攞返啲信返香港..(唔知有冇問過媽咪呢)   ?   仲有,佢做實習醫生點解咁輕鬆嘅?  真係做戲咁做.